Här är receptet på inte så snabba stekpannebröd;-)
5 dl grov mjölmix
1 tsk salt
1 tsk malda brödkryddor
1/2 msk hjortronsalt
2 dl vatten
Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Dela degen i ca 8 bitar.
Kavla ut varje bit med kruskavel (eller med vanlig kavel och nagga med gaffel) till en tunn kaka.
Grädda i en osmord stekpanna, ungefär två minuter på varje sida. Låt svalna på galler utan bakduk.
Supergoda med lite smör på till maten.
Lite bilder när Albin och jag bakar, Edvin fotograferade. Det blev mycket bättre bilder än när jag själv fotograferar; så fortsättningsvis får Edvin fotografera.
Väntar på kruskaveln...
...det fungerar med en vanlig också...
...baka, baka, liten kaka...
...och nagga den...
...och nagga den lite till...
...och nagga den lite till...
...och så...
...skjuts in i stekpannan....
...och så vänd på den!
Smaklig måltid!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar