Istället för karelska piroger ville barnen ha smörgåstårta; så det är naturligtvis vad det blev på menyn och här är receptet:
Till botten:
1 jäst
2 msk fiberhusk
1 ägg
0,5 dl raps- elle olivolja
5 dl vatten
3 msk honung
Rör ihop alla ingredienser och låt vila i ca 15 minuter.
Kör degen i köksassistent i 10 minuter, häll under tiden i mjöl och 0,5 msk bikarbonat tills degen har blivit fast men fortfarande kladdig. Använd lite grovt och ljust mjöl.
Häll i en sockerkaksform, smord och bröad och låt jäsa i ca 40 minuter. Sätt under tiden ugnen på 200 grader.
Lägg formen i ugnen i ca 25 minuter. Låt svalna utan bakduk.
Under tiden kokar du 5 ägg som du sedan blandar med 1 dl majonäs, 1 dl gräddfil,1 dl cremé fraiché, salt och 1 kruka färsk hackad dill. Till andra fyllningen tar du 2 burkar tonfisk (avrunna) och blanda med 1 dl cremé fraiché, 1 dl majonäs, salt och svartpeppar.
När brödet svalnat skär du det i 3 delar.
Lägg på äggfyllningen på första locket, på andra lägger du på tonfiskfyllningen. På toppen blandar du lite majonäs, cremé fraiché och gräddfil och brer på över hela. Toppa smörgåstårtan med grönsaker, frukt och räkor eller lax och njut=)
Smaklig måltid
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar