Idag lägger jag min surdegsgrund gjord på Jyttemjöl: http://www.allergimat.com/produkt.asp?id=93, en länk till var det finns att köpa och en innehållsförteckning. Nästa vecka tänkte jag testa med bovetemjöl och rårismjöl. Lukten, smaken och glädjen när man ser kulturen växa är fantastisk! Det väger upp mot mycket annat! Nåväl, här kommer instruktionerna:
1:a dagen - Blanda 1 dl mjöl, ca 1.25 dl vatten och ett rårivet äpple. Häll i en glasburk och förslut. Låt stå i rumstemperatur tills nästa dag.
 |
1 dl Jyttemjöl
|
 |
Jyttemjöl |
 |
Rårivet äpple, mjöl och vatten
|
 |
Blanda ihop och häll i en glasburk. |
'
 |
Låt stå och växa tills nästa dag. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar