500 gram bovete
120 gram gyllene linfrön, det går bra med bruna också
100 gram russin
20 gram gojibär
2 msk kanel
1 tsk mineralsalt
Lägg alla ingredienser i en stor bunke, fyll på med vatten och ställ in i kylen i 12 timmar. Skölj crunchen i en sil några gånger under blötläggningstiden och fyll på med nytt vatten.
Bre ut massan på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Sätt ugnen på 55 grader och torka i ca 7 timmar om du inte har en torkugn, då torkar du på 43 grader i ca 20 timmar. Krossa och bryt crunchen och häll i en glasburk. Servera i en djup tallrik med mjölk eller yoghurt och ta lite färska bär också. Jag brukar strö lite extra kanel över. Så ljuvligt gott och man är mätt länge!
| Här är den på väg in i ugnen, mums! |
1 kommentar:
Jag gjorde crunch men det möglade efter några dagar. Vad gjorde jag för fel.
Skicka en kommentar