500 gram bovete
120 gram gyllene linfrön, det går bra med bruna också
100 gram russin
20 gram gojibär
2 msk kanel
1 tsk mineralsalt
Lägg alla ingredienser i en stor bunke, fyll på med vatten och ställ in i kylen i 12 timmar. Skölj crunchen i en sil några gånger under blötläggningstiden och fyll på med nytt vatten.
Bre ut massan på ett bakplåtspapper och lägg på en plåt. Sätt ugnen på 55 grader och torka i ca 7 timmar om du inte har en torkugn, då torkar du på 43 grader i ca 20 timmar. Krossa och bryt crunchen och häll i en glasburk. Servera i en djup tallrik med mjölk eller yoghurt och ta lite färska bär också. Jag brukar strö lite extra kanel över. Så ljuvligt gott och man är mätt länge!
Här är den på väg in i ugnen, mums! |
1 kommentar:
Jag gjorde crunch men det möglade efter några dagar. Vad gjorde jag för fel.
Skicka en kommentar