Majsbröd
3 dl majsmjöl
6 msk potatismjöl
3 msk rårörsocker
2 msk bakpulver
1/2 msk mineralsalt
3 dl yoghurt eller fil
2 ägg
Rör ihop alla ingredienser och häll i smord och bröad långpanna, pajform eller annan medelstor form. In i ugnen i på 200 grader i 20 minuter. Det är gott att bre lite yohurt eller gräddfil över precis när brödet är klart. Täck över brödet i ca 5 minuter tills skorpan mjuknat lite o sedan njut!
Det här brödet är supergott att ha riven morot, zuccini eller palsternacka i; då blir det matigare och kan med fördel avnjutas till en god höstsoppa.
Bre ut smeten i en valfri form. |
Efter tjugo minuter i ugnen ser brödet ut såhär. |
Här har jag lagt på lite medelhavsyoghurt. |
Jag valde att göra ett tunnt bröd då vi skulle äta det med pålägg men man kan göra det i en mindre form eller fördubbla receptet så det blir tjockare. Hur som haver är det ett gott bröd och vi gör det ofta när vi är utomlands till frukost då det är så lättlagat och gott. Det ser inte mycket ut för världen men är mumsigt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar