...påminner om stenungsbakat bröd, fast mjukare. Kvällens "efterrätt" med honung på och ett glas mjölk.
ca 20 frallor
1 jäst
5 dl ljummet vatten
2 msk fiberhusk
1 ägg
0,5 dl olivolja
4 msk honung
lite mineralsalt
Rör ihop jäst och vatten tills jästen smält. Blanda i resten av ingredienserna och rör om ordentligt. Låt vila i ungefär en kvart.
1 dl boveteflingor
1 dl quinoaflingor
1 tsk bikarbonat
2 dl bovetemjöl
Blanda i ingredienserna i den första smeten. Kör i maskin på hög hastighet en stund. Blanda därefter i grovt mjöl, ca 3 dl. Degen ska vara kladdig. Kör i maskin i 10 minuter.
Klicka ut på bakpappersklädda plåtar med hjälp av en matsked. Forma till frallor med lätt mjölade händer. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
Sätt under tiden ugnen på 225 grader och lägg i plåtarna i ugnen i ca 10 minuter när frallorna jäst klart. De ska bli lätt brunaktiga i färgen. Låt svalna på galler utan bakduk. Njut!
2 kommentarer:
Hej, vad är det för "grovt mjöl" man skall blanda i?
Det verkar saknas i receptet eller om det är jag som fattar dåligt// Stefan
Hej Stefan!
Nej, det har jag visst missat att skriva upp. Jag använde glutenfritt grovt mjöl som liknar rågmjöl. Du kan välja det som passar men det ska vara 3 dl.
Lycka till!
/Mekto
Skicka en kommentar