Ingredienser
en stor bit färsk ingefära
ca 200 gram bönnudlar
1 burk kokosmjölk
salt
finmalen svartpeppar
soja
sesamfrön
sesamfrön
Som tillbehör kan man antingen ha räkor, kyckling eller kött och förslagsvis broccoli. Jag tog kyckling och broccoli.
2 kycklingfileér och ett stort broccolihuvud
Ställ lergrytan i varmt vatten i ca 15 minuter.
Blötlägg nudlarna i kallt vatten, ca 2 minuter.
Skala och skiva ingefäran och lägg i botten på en lergryta.
Blanda kokosmjölken med salt, önskad mängd soja och svartpeppar.
Lägg i nudlarna i grytan och häll över mjölkblandningen.
Så goda nudlar, köpta i Thailand såklart. |
Strimla kycklingfilén och woka hastigt så den tar lite färg tillsammans med sesamfrön.
Rör ner i grytan ihop med nudlarna.
Ställ in lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Skölj och ansa broccolin och woka med lite olja och salt och servera tillsammans med nudlarna.
Smaken är fantastisk! Njut.
![]() |
Skala och skiva ingefäran. |
Ser inte mycket ut för ögat men så gott. |
Bra att boosta med vitaminer i kylan. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar