Ingredienser
en stor bit färsk ingefära
ca 200 gram bönnudlar
1 burk kokosmjölk
salt
finmalen svartpeppar
soja
sesamfrön
sesamfrön
Som tillbehör kan man antingen ha räkor, kyckling eller kött och förslagsvis broccoli. Jag tog kyckling och broccoli.
2 kycklingfileér och ett stort broccolihuvud
Ställ lergrytan i varmt vatten i ca 15 minuter.
Blötlägg nudlarna i kallt vatten, ca 2 minuter.
Skala och skiva ingefäran och lägg i botten på en lergryta.
Blanda kokosmjölken med salt, önskad mängd soja och svartpeppar.
Lägg i nudlarna i grytan och häll över mjölkblandningen.
Så goda nudlar, köpta i Thailand såklart. |
Strimla kycklingfilén och woka hastigt så den tar lite färg tillsammans med sesamfrön.
Rör ner i grytan ihop med nudlarna.
Ställ in lergrytan i kall ugn och sätt ugnen på 200 grader, varmluft.
Skölj och ansa broccolin och woka med lite olja och salt och servera tillsammans med nudlarna.
Smaken är fantastisk! Njut.
Skala och skiva ingefäran. |
Ser inte mycket ut för ögat men så gott. |
Bra att boosta med vitaminer i kylan. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar