Jag tänkte prova några av Grossmans recept framöver. Det finns några jag är lite nyfiken på. Igår testade jag hans recept på:
"Röding med quinoa och basilikasås"
Då jag inte kunde få tag på röding idag tog jag lax istället, så:
Sätt ugnen på 200 grader först, därefter behövs det:
4 bitar lax
1 knippe färsk lök, skuren i mindre bitar
1 röd paprika, skuren i tärningar
3 dl quinoa
4,5 dl vatten
2 msk olivolja
0,5 dl hackad persilja
salt och peppar
Basilikasåsen:
1 dl vitt vin
olivolja
3 dl laktosfri vispgrädde, Valios
1 schalottenlök, finhackad
1 kruka basilika
Först rostar man quinoan genom att lägga den i en varm kastrull och lyssna tills det poppar (lite som popcorn).
Fräs paprika och färsklök ihop med quinoan.
Häll i vattnet och koka tills vattnet har kokat bort.
Häll därefter i olivolja och persilja och rör ihop tillsammans med salt och peppar.
Ta en plåt och olja in med olivoljan.
Häll i löken.
Lägg i laxen med skinnsidan uppåt.
Blanda vin och grädde och häll över fisken.
Ställ in i ugnen i 10 minuter.
Ta ut fisken och ta spadet och häll i en mixer.
Mixa spadet ihop med basilikabladen.
Dra av skinnet på laxen och häll över såsen.
Quinoan när den är klar. |
Mums filibaba, verkligen! |
Rätten var fantastisk! Vilka smakkombinationer! Och oerhört enkelt var det att tillaga. Det blev knappt någon disk efter maten.
En rätt värd att tillaga igen!
1 kommentar:
Hej, Det ser verkligen gått ut! Ska också testa något ur kokboken /Agnes
Skicka en kommentar