1,5 kg vitkål
vatten
lite smör
mineralsalt
honung
kalvfond
Collorit (Ekströms, bara för färgens skull)
Skär kålen i mindre bitar. Mixa vitkålen i matberedare. Stek upp med lite smör, när kålen börjar fräsa häll på så pass mycket vatten att det täcker och koka tills kålen är mjuk. Häll av vattnet och blanda vitkålen med salt och lite honung. Ställ åt sidan.
Vitkål |
Vitkålen tillsammans med kryddor. |
500 gram färs
2 dl kokt quinoa
1 ägg
4 dl mjölk
2 dl creme fraiche
vitpeppar
buljong
kryddpeppar
mineralsalt
Blanda färsen och quinoan. Häll i resterande ingredienser och rör ihop till en rätt lös massa.
![]() |
Blanda först quinoan, färsen och rör därefter i creme fraiche och kryddor. |
Rör till sist i kryddor och mjölk. |
![]() |
Varva därefter vitkål, köttfärs och avsluta med en våning vitkål i en långpanna. |
Ställ in i ugnen på 200 grader i en timme. |
![]() |
Servera med lingonsylt, kokt potatis och kokt morot. |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar