Muffins
3 ägg
1,5 dl socker
1 msk vaniljpulver
1,5 dl mjölk
0,5 dl rapsolja
3 dl mjöl (jag använde Sempers Fin Mix, men anpassa efter intolerans/allergi)
2 tsk bakpulver
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ned i äggblandningen. Rör till sist i rapsolja och mjölk. Fördela i ungefär 20 mellanstora muffinsformar. Ställ in i ugnen i 25-30 minuter på 175 grader.
Vi gjorde en dubbel sats och hade i en halv smält chokladkaka i den andra hälften av smeten. Det blev 38 muffins av vår stora smet.
Edvin garnerade muffinsen med marsankräm, en smaksatt med vanilj, en med jordgubbssmak och en med gräddsmak. Sedan färgade han krämerna med turkos färg, röd julfärg och grön bladfärg. Han satte också på ätbara pärlor och kulor.
Här gör han klart det sista. |
Edvin gjorde garneringen alldeles själv, så häftigt! Det räckte även till Kaj och hans fru och två blev kvar till kvällsfikat till Aron och Jenny. |
2 kommentarer:
Mums,jätte goa!!!
:-)
Skicka en kommentar