Kamelbullar
1 1/2 röd jäst
3 msk fiberHUSK
1 ägg
1/2 dl honung (det fungerar lika bra med rårörsocker eller Agavesirap)
1 dl rårörsocker
pyttelite salt
200 gram smör 7 dl röd mjölk
1/2 kesella burk eller kvarg
Smula jästen i en hushållsassistent. Smält smöret, tillsätt mjölken och kesella/kvarg. Röran ska vara ca 36 grader varm. Blanda sedan ut röran med jästen tills jästen är helt löst. Blanda i övriga ingredienser och låt stå ungefär 20 minuter.
Luktar redan ljuvligt. |
Täck med plastfolie och låt stå tills dubbel storlek. |
![]() |
Knåda degen lite. |
![]() |
Dela den i två delar. |
![]() |
Kavla ut den rektangulärt. Bre på rumsvarmt smör, (ca 50 gram för en halv deg), strö på socker och pudra med kanel. |
![]() |
Rulla ihop degen och skär längden i ca 3 cm stora bitar. |
![]() |
Pensla med uppvispat ägg och häll på önskad mängd pärlsocker. |
Färdiggräddade! De smakar verkligen sagolikt! |
'
Jag blir glad av kamelbullar! |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar