Ingredienser:
en stor bit riven pepparrot
ca 600 gram torsk
100 gram rökt nötkött i små tärningar (i receptet stod det rökt sidfläsk)
ett litet strimlat spetskålshuvud
några hackade schalottenlökar
2,5 dl valios laktosfria matlagningsgrädde (i receptet var det vispgrädde)
2 hackade vitlöksklyftor
1 kruka hackad persilja
4 stora potatisar skurna i halvcentimeter stora tärningar
lite olivolja
salt
vitpeppar
svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek potatisen i olivoljan och tillsätt en tredjedel av det rökta nötköttet.
När potatisen är klar rör ner hälften av persiljan och stek i en minut.
Förväll kålen i saltat vatten och sila den därefter.
Koka kålen tills all vätska har försvunnit.
Häll i grädden och koka tills grädden blivit tjock.
Krydda med salt och vitpeppar.
Lägg torsken i en ugnsfast form.
Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda pepparroten, resten av persiljan samt det rökta nötköttet och lägg ovanpå torskfilén.
Ställ in i ugnen i ca 5-10 minuter.
Lägg sedan den stuvade spetskålen på tallriken.
Lägg torsken ovanpå.
Garnera till sist med potatis och nötköttstärningar.
Rätten är enormt god och smakkombinationerna var fantastiska.
![]() |
Allt hackat och klart. |
![]() |
In i ugnen ska torsken... |
Mums |
2 kommentarer:
Denna rätt verkar spännande och den ser jättegod ut! Får göra den till helgen, Victor älskar fisk och vill ha det varje lördag.
Kul med något nytt.
/Agnes
Kanske skulle ha den till studiecirkeln=)
Skicka en kommentar