Så länge sedan var det inte, men ok, här kommer recept på fredagsmaten (eftersom jag aaaldrig gör entrecôte åt Albin=)
1 kg entrecôte i ca 2 cm tjocka skivor
1/2 dl olivolja
5 pressade vitlöksklyftor
glutenfri soja (tjoho, Albin verkar tåla soja nu!!!, dock fortfarande under kontroll)
svartpeppar
lite mineralsalt
Rör ihop alla ingredienser i en skål förutom köttet.
Lägg i köttet och rör ordentligt med handen så alla bitar får marinad.
Täck med en tallrik eller plastfolie och ställ in i kylen i ungefär en timme.
500 gram valfri pasta
3 skivade vitlöksklyftor
1 kruka basilika, hackad
100 gram riven parmesan
2 dl pumpafrön
1/2 dl olivolja
salt
svartpeppar
Under tiden...
...koka upp valfri pasta och ställ åt sidan.
Stek pumpafrö i olivolja och vitlök, tills de fått lite färg.
Blanda i pastan med basilikan och parmesan.
Smaka av med salt och peppar.
Ta ut köttet och stek hastigt, ungefär 1 minut på varje sida på hög värme.
Lägg köttet i en skål.
Ta grädde och häll i stekpannan.
Rör i lite soja, smaka av med lite mer salt vid behov och svartpeppar.
Lägg i hälften av köttet. (Detta för att ena barnet tycker om sås, andra inte.)
Servera med en grönsallad.
![]() |
Pastaskruvar av majs från Orgran. |
![]() |
Gräddsås med entrecôte. |
Entrecôte utan gräddsås. |
2 kommentarer:
Mums, mums.....
Du är bäst, kram=)
Skicka en kommentar