Sen födelsedagsfika för Edvin som fyllde 7 år för några veckor sedan. En alldeles underbar och nyttig kaka som alla vuxna tyckte om, barnen fick istället hembakade wienerbröd då kakan inte föll dem i smaken. Här kommer receptet och en bild på mitt alldeles ljuvliga kakfat, banan- och blåbärskakan hittar ni i mitten.
200 gram blåbär, färska eller frusna
3 grovhackade, mogna bananer
3 dl grovhackade nötter (mandlar, hasselnötter, pecannötter)
4 ägg
2 dl kokos
2 msk fiberhusk
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa äggen i ca 5 minuter, rör i fiberhusk och låt stå i ungefär 5 minuter. Blanda i kokos, nötter, blåbär och bananer. Konsistensen ska vara som en sockerkakssmet; vid behov kan man röra i lite mjölk. Olja en 1,5 liters form och bröa med kokos. Häll i smeten och ställ in i ugnen i ca 30 minuter. Jag har alltid ugnen på varmluft, anpassa till vanlig, med andra ord lite högre temperatur. Låt svalna helt. Mumsig! Ännu godare dagen efter.
2 kommentarer:
Jag gillar den i varje fall:)
låter mycket gott. manja
Skicka en kommentar